12 Ocak 2015 Pazartesi

DİEGO ARMANDO MARADONA


DİEGO ARMANDO MARADONA

(Buenos Aires, 1961) doğumlu Arjantinli Futbolcu. Dünya’nın en iyi futbolcusu olarak görülen Diego Armanda Maradona kimdir? Maradona’nın hayatı ve futbol kariyeri sizleri büyüleyici bir yaşam izlerine sürükleyecek.

Mütevazi bir aile, Diego Armando Maradona arkadaşlarıyla futbol oynamaya başladığımda, Villa Fiorito, bir banliyö bölgesinde yer alan, gecekondularla Buenos Aires eteklerinde yer alan. Lakabı Tiftik ve Pibe de Oro yine çok küçük, bir pozisyon var bebek sahibinin ekipman, Kırmızı Yıldız, Fiorito. Teknik direktör Francisco Cornejo gördüm onu bu takımda oynamak ve o gitmek için önerilen Argentinos Juniors. 12 yaşında o zaten bir şampiyon dokuzuncu bölümü Argentinos Juniors. İki yıl olarak gerçekleşti sekiz bölümler, dokuzuncu ilk.
27 şubat 1977 yaptı ile yaptığı ilk seçim mutlak arjantin, Macaristan maçında canlandırdı sadece birkaç dakika uzaklıktadır. İki yıl sonra kazandı Dünya Gençlik seçimi ile arjantin ve en iyi oyuncusu olarak ilan edildi arjantin. Bilgisayarınız, Argentinos Juniors, o ulaşmayı başardı yarı finalinde Lig Şampiyonluğu ve ödül var, önde gelen golcü. Bu Argentinos Juniors oynamak için gitti Boca Juniors, ancak River Plate de onu tutmak için çalıştı. Ağız iki sezon oynadı ve kazandı bu bilgisayar ile lig şampiyonluğunu.
Diego Armando Maradona 1982 yılında Barcelona ile sözleşme imzaladı için 1.200 milyon pesetas. Resmen giriş yaptı kulüpte blaugrana 5 eylül, 1982, Valencia karşı bir oyun. 39 oyun oynadı ve en golcü oyuncusu oldu 27 puan ile.
maradona-hayati1984 yılında Napoli ile sözleşme imzaladı 1.300 milyon pesetas ve kalmak için yemin 1989 yılına kadar devam etti. Yaparken ilk iki sezon Lig şampiyonluğunu kazanmak için başarısız oldu, kendini Maradona var 1986-87 sezonu, Napoli, italyan Kupası kazandı. Kısa bir süre önce, 1986 yılında, Maradona dünya şampiyonluğu kazanmıştı ile Arjantin milli takım Meksika’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda, burada en iyi oyuncusu olduğunu kanıtladı gelen Peleveya Cruyff.
Napoli ve Maradona intikam aldı spor sonraki sezon, 1988-89; o halde neapolitans elde edilen ilk avrupa rekabet, tarihinin UEFA Kupası. , 1989-90 sezonunda kulüp napolitano, onun kazandı ikinci Lig şampiyonluğunu. O yıl, ile evlendi Claudia Villafane, iki kızı olurdu, Dalma ve Giannina. Sonraki sezon için çok umutlu başladı arjantinli futbolcu, yaptığı kulüp var o da italyan Süper kupası. Ama o sadece bir serap gibi, yakında onlar için kötü sonuçlar almaya başladı Napoli, hangi çıkarıldı Avrupa Kupası final turunda Spartak Moskova.
1991 yılının şubat ayında Diego Armando Maradona ile bağlantılı olmakla suçlandı uyuşturucu kaçakçılığı ve fuhuş; 2 nisan 1991 Disiplin Kurulu, italyan Futbol Federasyonu’na dayatılan bir yaptırım önlem oyun doğrulandı contraanálisis onun için olumlu maçtan sonra kokain Napoli-Bari, bu komite tarafından askıya alınmıştı; ve Temyiz Komitesi cezasını onadı. Kısa bir süre sonra tutuklandı yılında Buenos Aires’te bir polis baskını ilaçlar. 28 nisan 1992’de serbest bırakıldı ve suçlama ile karşı karşıya kalmıştır ilaç tedarik, ücretsiz ve uyuşturucu bulundurma.
Birkaç ay sonra temas ve görüşmeler, Napoli başkanı transferi imzaladı Maradona tarafından Sevilla 7.5 milyon dolar, 28 eylül 1992, bir buçuk yıl sonra (sahaya gelen ceza, o oyuncusu olarak forma giydi Seville bir dostluk maçında alman Bayern Münih karşı. Ekim ayında yaptığı yaptığı ilk resmi müsabaka ile Sevilla ispanya Ligi, sekiz yıl boyunca oynadıktan sonra ilk kez.
maradona-hangi-takimlarda-oynadiŞubat 1993 yılında, Diego Armando Maradona iade gömlek giymek onun milli takımı, iki buçuk yıl sonra, maçta Arjantin-Brezilya oynadığı Buenos Aires. Dört ay sonra kovuldu gelen Sevilla FC öncesinden yaptığı sözleşme. Aynı yılın kasım ayının 7. günü o oyuncusu olarak forma giydi kulüp Newells Old Boys, arjantin, sonra onbir yıllık bir aradan bilgisayarlarda kendi ülke. Bir yıl sonra FIFA el koyma askıya almaya karar verdi rekabet tüm olumlu vermek için yapılan doping kontrolü amerika birleşik Devletleri ve Dünya Kupası’nda, kısa bir süre sonra, FIFA para cezası $ 15,500 ve 15 aylık bir süspansiyon.
Oldu bir teknik direktör ile ilk Spor Mandiyú, hangi yer oldu sonraki son pozisyon turnuvanın Açılış arjantin Birinci lig kaldı ve çok değil. İkinci bilgisayarınızı oldu bir teknik direktör olarak, aralık ayı itibariyle ‘ 94, Racing Club de Avellaneda.
Maradona Boca Juniors ile imzalanan oyuncu olarak geri dönmek uymak amacıyla yaptırım, 30 eylül 1995. Kulüp onaylanan ilk ve taahhüt hizalamasını ayarlamak Diego oynamak için Seul karşı Güney Kore seçimi, bir parti yapmış ve bu takım ile yaptığı ilk buenos aires eyaleti. Aynı yıl Altın Top aldı için tüm zamanların en iyi oyuncusu. 30 ekim 1997, sonra emekliliğini açıkladı testlerde pozitif çıkan doping kontrolü. Tarafından baskı ve uyuşturucu sorunları ve olaylara bir press, 1999 kardiyak olay yaşadı tarafından aşırı dozda kokain ve emekli takip etmek için Küba’ya bir detoksifikasyon tedavisi yoktur.
maradona-messi-golleriYıl 2003 ve 2004 Maradona, dosyanın Küba, burada alınan tedavi için detoksifikasyon uyuşturucu bağımlılığı. Akut bir kriz götürdü Arjantin nisan ve mayıs 2004, nerede o bir psikiyatri kliniğinde tedavi edildi Buenos Aires eteklerinde. Ardından kendinizi toparlamanız da kısmen, o devam etmek için Küba’ya döndü tedavi olmasına rağmen, ailesi itiraz etti, ve sonra bir yargıç aktarımını kabul (girdiğinizden arjantin, kendi iradesi tarafından takınmalıdır ve onların aile üyeleri).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder